2009. június 4., csütörtök

Összegző gondolatok



Véget ért a távokatás tanfolyamunk, amibe egy kicsit félve vágtam bele és aminek a folytatását mostmár nagyon várom.

Féltem egy kicsit, mert tudtam, hogy az anyagok áttanulmányozásához és a tanultak alkalmazásához idő kell. Nem lehet összecsapni. Aggódtam, hogy végig tudom e lelkiismeretesen követni az egész tanfolyamot. Kisebb, nagyobb zökkenőkkel sikerült és nagyon örülök, hogy volt merszem belevágni.
Nagyon tetszett a képzés, mert:
  • Megismerhettem egy új képzési formát, amiről mostanában sokat lehet hallani, de magam még nem próbáltam soha.
    Nagyon tetszik a Moodle keretrendszer működése. Jó volt megtapasztalni, hogy én, mint tanuló mennyi mindent nyomon követhetek. Bármikor megnézhetem a pontszámokat, a szöveges értékelést, leellenőrizhetem, hogy a feladatot mikor küldtem be, bármikor és "akárhányszor" visszanézhetem a tananyagot. Kapcsolatot teremthetek a csoporttársaimmal is, nemcsak az oktatóval. Nagyon jó lehetőségnek tartom, aminek van jövője! Még annak is örülnék, ha a könyvtárosok akkreditált, kötelező továbbképzési tanfolyamai közt is megjelenne egy ilyen típusú képzés. De erre még lehet, hogy várnunk kell. Addig is, ha a Megyei Könyvtár és Tudásház ismét indít egy kurzust, arra szívesen jelentkezem!
  • A tananyagban számomra sok új ismeret volt.
    A munkám miatt is és amiatt is, hogy a XXI. szaázadban élek érzem a szükségét annak, hogy lépést kell(ene) tartani az Internet adta lehetőségekkel. Ha nem is használom mindet nap mint nap, de tudni kell róluk és el kell helyezni őket egy rendszerben. Mint a legtöbb "átlagos" felhasználó én is csak a Google keresőjét és a levelező szolgáltatást használtam rendszeresen. Hallottam valamit az RSS-ekről, valamit a csoportokról, a bloggokról... de soha nem vettem a fáradtságot, hogy ezeket módszeresen végignézzem, megismerjem kipróbáljam. Most a tanfolyam alatt jöttem rá arra, hogy a Google fiók mennyi mindent "tud" és mennyire átjárhatóak az egyes szolgáltatások. Ebben van valami lenyűgöző és félelemetes is. De akár elismeréssel csodálkozunk rá, akár tartunk tőle... ISMERNI kell. A tanfolyam ennek a "Google világnak" a felfedezését tette lehetővé számomra, nagyon kellemes módon. Öröm volt a tanulás!
Köszönöm a lehetőséget és ha lesz folytatása a távoktatásnak, akkor legközelebb már minden kétség nélkül jelentkezem! Nagyon tetszett a képzés és számomra nagyon hasznos volt!!!