2009. május 16., szombat

docs.google.com

A Google-nek ez a szolgáltatása az egyik legpraktikusabb számomra. Az új szöveg létrehozása nagyon egyszerű. A szöveg úgy formázható, mint bármely más szövegszerkesztőben és ez még csak a kezdete a lehetőségeknek! Nagyszerű lehetőség, hogy ha egy dokumentumot a munkahelyemen lementek, azt akár otthon, akár egy másik városban is megnézhetem vagy folytathatom a szerkesztését. Az Internet és a docs.google.com segítségével nem lesz helyhezkötött a munka, sőt még "pen-drive"-hoz kötött sem.

Az is tetszik és jelentősen növeli a Google Docs szolgáltatásainak az értékét, hogy a meglévő szövegemet megoszthatom másokkal, sőt arra is megteremti a lehetőséget, hogy közösen dolgozzon egy csoport.

Ez mind olyan lehetőség, ami akár 5 évvel ezelőtt is elképzelhetettlen volt a számomra. Meg kell ismerni az új lehetőségeket, meg kell barátkozni velük, meg kell tanulni használni őket.Végül beépül a mindennapi életünkbe és természetessé válik a használata. Mikor ez megtörténik velem, akkor, úgy érzem, tettem egy kis lépést előre az "információs sztrádán" . A sok kis lépés -remélhetőleg- segít abban, hogy ne maradjak le behozhatatlanul a "digitális írástudás" terén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése